Kendi Botoksunu Kendi Yapan Dermatoloğun Hikayesi

Kendi Botoksunu Kendi Yapan Dermatoloğun Hikayesi

‘’Berberler kendi saçlarını kendileri mi keser?’’ ya da ‘’ doktorlar doktora gider mi’’ gibi soruları hepimiz aklımızdan geçirmişizdir.

Peki hiç dermatologlar kendine botoks yapar mı diye düşüneniniz oldu mu?

Antalya’da 13 senedir hizmet veren D-K Kliniğin kurucusu dermatolog Meltem Şentürk kendi botoksunu kendi yapan dermatologlardan.

Aşağıda görüntüleri yer alan botoks işleminden birkaç dakika sonra ona kendine uyguladığı botoksla ilgili bazı sorular soralım dedik.

Meltem Hanım, kaç senedir kendi botoksunuzu kendiniz yapıyorsunuz? Daha doğrusu neden kendiniz yapıyorsunuz?

Yaklaşık 8 senedir botoksumu kendim yapıyorum. Aslında hikayenin başına dönecek olursak, ilk botoks işlemini dermatolog bir arkadaşım yapmıştı. Ancak hem benim yoğun çalışmamdan hem de dermatolog arkadaşlarımın programlarından dolayı bir araya gelemiyor, sıklıkla botoks zamanım geçiyordu.

Bir gün eşim “her ay onlarca botoks yapıyorsun, bence kendine de yapabilirsin, bir gün denesene sonuçları görelim” dedi. Arkasından “hem yüz anatomisinin her detayını, mimik kaslarının her lifini çok iyi biliyorsun, botosku gözüm kapalı bile yaparım diyorsun” diye ilave etti. Bu fikir benim de aklıma yattı.

Sonra…?

İlk uygulayacağım zaman botoksumun zamanı 2-3 hafta geçmişti. Karar verdim ve aynanın karşısına geçip işlemi kendime uygulamaya başladım.

Hiç zorluk yaşamadınız mı?

Yaşamaz olur muyum? İnsanın kendine botoks yapması zor çünkü ayna her şeyi ters gösterdiği için alışana kadar zorluk yaşıyorsunuz. Hani, hiç bilmediği bir yolda usta şoför bile amatörleşir derler ya ben de aynanın karşısında kendime botoks yaparken bayağı zorlanmıştım.

DSC_0125 DSC_0151

Ama bu sizi yıldırmamışa benziyor...

Evet, eve geldiğimde “bugüne kadar neden kendim yapmamışım ki‘’ dediğimi hatırlıyorum.

Botoks işlemi için size gelenlerde bir tedirginlik oluyor mu?

İlk defa gelen kişilerin tereddütleri oluyor. Canlarının yanmasından ya da televizyonda gördükleri botoks facialarından birinin başlarına gelmesinden korkuyorlar. Oysaki botoks ehil kişilerin elinde yapıldığı takdirde mucizevi bir güzellik iksiri. Sadece gençleştirici etkisinden bahsetmiyorum aynı zamanda düzenli yapıldığı takdirde yaşlanmayı geciktirici etkisi de var.

Diğer yandan kullanılan botoks malzemesinin markasını soranların sayısı da artmaya başladı. Bu da bundan 5 sene önceyle kıyasladığımızda insanların bilgilendiğini, botoks hakkında farkındalıklarının arttığını gösteriyor.

Kliniğimizde ister botoks uygulaması isterse dolgu uygulamalarında mutlaka FDA tarafından onaylı üst segment markalarını tercih ettiğimiz için gönül rahatlığıyla işlemlerimizi yapabiliyoruz.

DSC_0154

Botoks uygulaması ile mimiklerimizden vaz mı geçiyoruz, maske yüzlü insanlar mı oluşuyor?

Bu kesinlikle yanlış bir kanı. Evet doğrudur, botoks mimik kaslarını bloke ederek kırışıklıkları önler. Ancak her şey botoskun yapılacağı uygun noktayı bulmaya ve dozuna bağlıdır.

Botoksun genellikle pahalı bir işlem olduğu konusunda bir kanı vardır, siz ne düşünüyorsunuz?

Evet böyle bir kanının olduğu doğru, ancak bu izlenim genellikle hiç botoks yaptırmamış kişilerdedir. Botoks fiyatı 400 ile 600 TL arasında değişmektedir. Bu tutar belki az değildir. Ancak en basitinden botoksun etkisini kırışıklık kremleri ile kıyaslayalım. İyi marka içeriğinde peptidler ve bu iş için geliştirilmiş moleküller bulunan bir kırışıklık kremleri birkaç yüz lira dolayındadır. Fakat etkileri botoks ile kıyas bile edilemez. Maliyet göz önüne alındığında botoksun ücreti diğer yöntemlere göre oldukça hesaplıdır. Zaten ilk botoks uygulaması sonrası insanlar bu yanlış kanıdan vazgeçiyorlar.